Trådbundet

Stoppa intrång redan vid garageuppfarten. Linjedetektor med belysning

En fristående linjedetektor med vitt IR ljus som gör det i det närmaste osynligt. Dessutom kamouflerat som en vanlig snygg trädgårdsbelysning. Med fristående linjedetektorer av denna typ kan du ”stängsla in” hela tomten med ett i stort sett osynligt larmstaket. Upp till åtta detektorer kan sammankopplas vilket täcker en sträcka om hela 800 meter. Monterar du ett områdesskydd med dessa linjedetektorer på tomtgräns eller garageuppfart kan du vara trygg i att tidigt bli varnad vid intrång och kan snabbt sätta in adekvat åtgärd innan allvarlig skada uppstår.

Linjedetektor med lampa och osynligt IR ljus

Produkten jobbar parvis med sändare och mottagare (välj i variantlistan om du önskar sändande, mottagande eller en enhet som både kan ta emot och skicka signalen vidare) men kan även via RS485 sammankopplas för att på så sätt bilda ett staket som täcker in och skärmar av ett störe område, se exempel nedan. Bryts de osynliga infrastrålarna sluts ett relä som i sin tur kan kopplas till befintligt larmsystem, övervakningskamera eller annan säkerhetsutrustning.

Produkten har inbyggd värmare som automatiskt går igång vid låga temperaturer. Finns i två olika storlekar/modeller från 3 till 4 st infrastrålar. Detektorerna använder sig av en avancerad digital filterteknologi för en mer noggrann och stabil funktion också i starkt solsken, dimma, frost, regn och snö. 

Maximalt avstånd mellan sändardel TX och mottagardel RX är 100M och totalt 800M om flera enheter kopplas samman.

Genomtänkt vridbar optik ger smidig installation.

  • IR optik med vitt ”osynligt” ljus justerbar i höjdled och sidled ger enkel installation
  • Upp till 8 enheter kan sammankopplas via 2 tråd RS 485
  • Nivåjusterare med display
  • Inbyggd värme
  • Inbyggd loggfunktion för de senaste 20 larmen
  • Strömmatning 12V
  • Larmar på 50-990mSec
  • Tamper alert kontact: NC
  • Display för smidig konfiguration och setup
  • IP55

Linjedetektor för ett effektivt områdesskydd

Med hjälp av linjedetektorer kan du skapa ett effektivt områdesskydd, utan synliga hinder. Ett sorts osynligt staket som omgärdar ett skyddsområde och larmar om något bryter den osynliga gränsen. Larmsignalen kan anslutas till en övervakningskamera eller annan bevakningsutrustning för adekvat åtgärd. Du får tidiga varningssignaler på ett intrång och kan sätta in rätt åtgärd innan en allvarlig skada uppstår.

Status fönster

Linjedetektorerna jobbar i par och sänder ut två, tre eller fyra infraröda linjer/strålar som om de bryts, aktiverar en larmport.  De är vertikalt justerbara med hjälp av skruv på framsidan av enheterna för att kompensera för nivåskillnader. Detektorerna använder sig av en avancerad digital filterteknologi för en mer noggrann och stabil funktion också i dimma, frost, regn och snö.  Vidare så har de automatisk justering för starkt ljus upp till 50.000lux för att kunna fungera bättre i direkt solljus eller starka billjus. Detektorerna är kompatibla med många av de stora larmen som finns på marknaden idag, Honeywell, Bosch, Paradox, GE och DSC plus många andra. Komplettera detektorerna med värmare vid temperatur under -20 grader.

Smart Indikator